Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوتن شکیبا، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون متولد 24 خرداد 1363است. به همین بهانه نگاهی به کارنامه هنری او در سال‌های فعالیتش داشتیم.

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا اگر برای کارنامه کاری یک بازیگر مفاهیمی همچون «حرکت در مسیر قلّه» و یا «عبور از بلوغ به سمت اوج» قائل باشیم، هوتن شکیبا دقیقاً در چنین مسیری قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بازیگر سنندجی که امروز 36 سالگی خود را جشن می‌گیرد.

او که دارای مدرک کارشناسی ارشد تئاتر از دانشگاه هنر است، در سال 1387 در نخستین کار حرفه‌ای تئاتر در اثری به نام «ویولون‌هایتان را کوک کنید» روی صحنه رفت. شکیبا به خاطر بازی در این نمایش جایزه اول بازیگری یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی را از آن خود کرد.

شکیبا از این مقطع به بعد کار تئاتر را به صورت جدی و حرفه‌ای ادامه داد و در کارهای متعددی با کارگردانان شناخته‌شده به ایفای نقش پرداخت. او پس از بازی در چند فیلم کوتاه و تله‌فیلمی به کارگردانی بهروز شعیبی بازیگری در سینما را با «شب بیرون» و «حق سکوت» آغاز کرد و در ادامه با فیلم «طبقه حساس» کمال تبریزی به مخاطبان سینما معرفی شد.

با این حال برای رسیدن به شهرت لازم بود تا در اثری با بینندگان فراوان نیز دیده شود که  این قرعه در سال 1395 به نام سریال پرمخاطب لیسانسه‌ها افتاد؛ اثری که توانایی های این بازیگر مستعد در عرضه طنز را به رخ کشید و با همین سریال نیز نامی برای خود دست و پا کرد.

او در «لیسانسه‌ها» که در دو فصل تولید و پخش شد و با استقبال مخاطبان، سری سوم آن نیز در سال 1398 درقالب «فوق لیسانسه» روی آنتن شبکه سه رفت نقش «حبیب» را ایفا کرد. جوانی با اعتماد به‌نفس فوق‌العاده پایین، ادعای بالا، بدشانس، دست و پاچلفتی و البته به شکلی افراطی علاقه‌مند به  ازدواج! بازی خوب و طنز به‌اندازه و جاندار شکیبا باعث شد تا حبیب به شخصیتی محبوب  در این اثر تبدیل شده و بخش عمده‌ای از بار طنز سریال به عهده او باشد.

حضور شکیبا در فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار را می‌توان نقطه عطف کارنامه بازیگری او تا به امروز  دانست. در حالی که مخاطبان هنوز از دیدن شکیبا در حبیب لیسانسه‌ها فارغ نشده بودند، او شخصیت عبدالحمید ریگی، برادر «عبدالمالک» تروریست معروف را چنان خوب و پذیرفتنی بازی کرد که برای هیئت داوران سی و هفتمین دوره جشنواره فجر چاره‌ای جز دادن سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد باقی نگذاشت.

او در «شبی که ماه کامل شد» به خوبی روند استحاله یک شخصیت را از جوانی عاشق‌پیشه، آرام، خانواده دوست و دارای روحیات شاعرانه و لطیف به تروریستی خطرناک و بی‌احساس در شخصیت عبدالحمید به تصویر کشید. در کنار این تغییر تدریجی،  نمود بیرونی درگیری‌های درونی و روحی عبدالحمید نیز  به خوبی در بازی او منعکس شد. به این موارد باید توانایی شکیبا در ادای دیالوگ‌ها با چند زبان و لهجه مختلف بلوچی، اردو و فارسی را نیز افزود.

شکیبا کمتر از دوماه پس از نمایش «شبی که ماه کامل شد» در جشنواره  فیلم فجر، بار دیگر برای بازی در نقش حبیب «فوق لیسانسه‌ها» جلوی دوربین سروش صحت رفت. با پخش این سریال پس از اکران عمومی فیلم «شبی که ماه کامل شد» مخاطبان تلویزیون بیش از پیش با توانایی‌های او در عرصه بازیگری آشنا شدند.

شکیبا در تجربه بعدی خود بازی در فیلم «عامه پسند» سهیل بیرقی را به کارنامه خود اضافه کرد. این فیلم در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز( بهمن 1398) به نمایش درآمد تجربه بازی در عامه‌پسند با وجود بازی نسبتاً خوب شکیبا نتوانست خاطره بازی درخشان او در فیلم نرگس آبیار را تکرار کند. با این حال در مسیر حرکت این بازیگر به سمت قله‌های پیشرفت تجربه‌ای جدید و قابل اتکا به حساب می‌آید.

هوتن شکیبا را می‌توان از نسل جدید بازیگران دانست که پس از تجربه اندوزی و درخشش بر صحنه تئاتر در سینما و تلویزیون هم خوش درخشیدند. نمونه دیگر این دسته از بازیگران می‌توان به نوید محمدزاده دوست و همراه قدیمی هوتن شکیبا درگروه «تئاتر تازه» اشاره کرد.

در پس درخشش هوتن شکیبا بر پرده سینما و قاب تلویزیون، انبوهی از تجربیات تلخ و شیرین صحنه قرار دارد که او را بدل به بازیگری متبحر و کاربلد کرده است. اما خطر بزرگی هم او را تهدید می کند  که همان انتخاب‌های غلط است. انتخاب‌هایی که می‌تواند مسیر کاری او را به انحراف بکشد. در روز تولد این بازیگر آینده دار فعلاً سخن از تهدیدها و خطرات را کنار می‌گذاریم و روزهای خوب و سرشار از کامیابی را برایش آرزومندیم.

 انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: نرگس آبیار هوتن شکیبا سریال لیسانسه ها فیلم شبی که ماه کامل شد شبی که ماه کامل شد لیسانسه ها هوتن شکیبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی

شهریار صیقلانی بازیگر آثاری همچون بانویی از اسلو و سریال احضار و چند اثر نمایشی دیگر از حضور چهره‌های شناخته شده در تولیدات تصویری می‌گوید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ شهریار صیقلانی که پس از حضور موفق بانویی از اسلو که در تالار حافظ به روی صحنه رفت تجربیات مشابهی را در این ژانر داشته است علاوه بر بازیگری  آثاری همچون «عاشقانه»، «تکراری»، «آتش پنهان» و «معما» را در کارنامه خود دارد و در اثر «منو بشناس» در کنار 39 خواننده دیگر کشور حضور داشت در گفت‌وگو با تسنیم درباره وضعیت کنونی چهره ها و کیفیت آثار گفت: بازیگرانی که دستی بر موسیقی هم دارند در حال حاضر به جای اینکه یک کاراکتر جدیدی از تفکر و احساس خودشان را منتشر کنند، پیرو کارهایی که در جامعه موفق بوده می‌شوند و طبیعتا همه آهنگ‌ها به همین دلیل شبیه هم می‌شود. در نتیجه در موزیک پاپ این اتفاق می‌افتد که ما به جای اینکه صداها و حرف‌های جدید و موسیقی و تنظیم و سبک‌های مختص به کاراکتر هر آرتیستی را بشنویم، همه سعی می‌کند قطعاتی شبیه به قطعه‌ای که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است، بسازند و به کاراکتر خواننده و ایجاد یک اثر جدید توجهی نمی‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه استانداردهای لازم  رعایت نمی‌شود و همانطور که می‌بینیم صداها در استودیوها به واسطه نرم‌افزارها دستکاری می‌شود و برخی از خواننده‌ها در اجراهای زنده توانایی این را ندارند که قطعات خودشان را بخوانند. متاسفانه این روزها موسیقی در حال رفتن به سمت مصرف‌گرایی است تا به سمت ماندگاری و این اتفاق بسیار بدی است.

صیقلانی درباره حضور خواننده‌ها در جایگاه بازیگر در آثار نمایشی بیان کرد: اگر خواننده بازیگر بتواند هر دو مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد، یعنی در بازیگری هم درخشان باشد، اتفاق خیلی خوبی است و نه تنها به سابقه خوانندگی‌اش لطمه نمی‌زند، بلکه باعث پیشرفت و درخشش بیشتر او هم می‌شود. به عنوان نمونه‌های موفق این موضوع در سال گذشته می‌توان به کامران جهانبانی و سینا ساعی اشاره کرد.

وی در پایان درباره فعالیت‌های اخیرش اظهار کرد: چند پیشنهاد بازیگری در تئاتر را در حال بررسی دارم  و برای یک اثر نمایش خانگی در حال ساخت تیتراژ هستیم .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • رفاقت قدیمی‌ با سیروس میمنت باعث بازی‌ام در «نون خ» شد/ در کرمانشاه ۱۰۰۰ نفر تست بازیگری دادند
  • استاد مسعود اسکویی نقش الگوسازی داشت
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)